SSRF

Själens stilla röst

Hur du lever ditt liv beror på hur villig du är till att lyssna på din själs stilla röst.

För att kunna höra själens röst behöver vi vara medvetna om den stilla närvaron som finns mellan varje andetag. När vi är medvetna om denna närvaro innebär det att vara medvetet närvarande i nuet. Därifrån kan du sedan tolka själens röst genom att utveckla din själs språk. Detta kan du göra genom att leva/vara/uttrycka själens egenskaper i allt du gör/tänker/känner. Och detta kan vi träna oss till.

 

Att befinna sig här och nu är att uppleva ett flöde. Flöde är den känsla vi har när allting bara fungerar som det ska, det är den känsla vi har när allting stämmer, när vi klarar av att hantera de utmaningar vi står inför på ett konstruktivt sätt. Och oftast, efteråt, kan vi konstatera för oss själva att det var då vi var lyckliga.

 

Jag vill att du tänker efter en stund, visst finns det tillfällen i ditt liv då du känt att du upplevt denna känsla av att befinna dig i ett flöde?

Det är tillfällen då du känner att allting bara faller på plats och du vet precis vad du ska göra. Det är tillfällen då du känner dig självsäker, kreativ, och modig inför dig själv och dina kvalitéer. Det är tillfällen då du känner dig inspirerad och passionerad för livet och fylld av medkänsla och glädje. Det är tillfällen då du upplever en djup känsla av samhörighet, en känsla av äkta förbindelse med världen och människorna omkring dig.

Under dessa tillfällen har du säkert varit i djup förundran över hur allting fungerar, precis som om Gud själv tog hand om dig. Precis som om det fanns en osynlig hand som ledde dig fram till ditt rätta mål. Precis som om det fanns ett absolut medvetande som går bortom alla våra tankar och känslor.

En känsla av att du bara VET.

 

Detta är tillfällen då du är i fullständig kontakt och i samklang med din själ, din inre gudomlighet. Du har direkt kontakt med Gud. Du lyssnar till budskapet och följer den vägen.

 

Ta nu en stund och känn efter. Hur känns det när du tänker på dessa tillfällen? Bara vila en stund i denna känsla och fyll hela din varelse med känslan. Ladda dig själv med denna känsla så att du aldrig glömmer bort hur det känns när du är i fullständig harmoni med ditt innersta.

 

Oftast är det så att dessa tillfällen bara varar i en timme eller två. Ibland en hel dag och vid vissa tillfällen endast ett par minuter. Och så händer det något…

Du träffar någon som är fylld av negativitet och du blir indragen i detta, eller så läser du eller ser något som känns obehagligt eller så bara vaknar du en morgon och känner att den där härliga känslan av ”att befinna sig i flödet” och samhörighet är försvunnen.

Och långsamt börjar du gå tillbaka till de känslor du är van och trygg med, dessa känslor av tristess, tomhet och alla dessa deprimerande känslor av otillräcklighet. Och så undrar du vad som egentligen hände, du som mådde så bra för en stund sedan.

 

Nu börjar jakten igen. Du längtar och du söker efter att denna härliga känsla ska återkomma. Du söker och söker men finner sällan…

Vi behöver alla ha denna härliga känsla av samhörighet med vår själ för att vi ska kunna leva ett liv i samklang med vår fulla potential. Sanningen är att vi inte bara behöver ha denna känsla lite då och då, utan vi behöver ha denna känsla ALLTID!

Tänk dig själv att leva varje dag utifrån Din högsta potential.

 

Istället känner du nog som så många andra gör, att det finns en gnagande känsla av att du inte lever det du är här för att göra. 

Kanske känns det känns som om du inte använder dina talanger och gåvor?

Kanske känns det som om du inte kan uppleva en samhörighetskänsla med andra?

Kanske känns det som om där hela tiden finns en djup kronisk depressiv känsla?

Kanske känns det som om du är osäker på Din väg och hur du ska gå vidare, trots alla år av ansträngningar med din egen personliga utveckling?

Kanske känns det som om du ännu inte har hittat din rätta partner eller att du inte upplever den nivån av förtrolighet som du önskar med din partner?

Kanske känns det som om du är ensam trots alla dina vänner?

Kanske känns det som om du längtar att få fly iväg och ”starta om” i en annan stad eller annat land?

Kanske känns det som om alla missförstår dig. Du känner dig missförstådd av både familj, vänner och arbetskamrater?

 

Du är inte ensam!

 

Många känner just nu allt detta. Det finns en frustration över livet just nu och fler och fler ställer sig frågor, så som; "Livet måste vara mer än det här? Det måste finnas ett annat sätt att leva mitt liv på?"

 

Och JA, det finns det. Men vi kan inte söka lösningen där problemet uppstod.

Det finns många som redan har uppnått sina drömmar och sina mål med en bra karriär, hus, pengar, familj o.s.v. men ändå känner sig tomma.

Så länge vi letar efter att fylla vår inre tomhet med dessa yttre ting kommer vi att misslyckas.

Det är redan bevisat!

Det är inte det livet handlar om!

 

Vi behöver tänka om, ändra riktning, ändra fokus och först fylla oss med vår högsta potential. Sedan kan vi låta vår högsta potential ge oss det uttryck den behöver.

Nyckeln är att du har det redan, Du ÄR Det. Det enda du behöver göra är att skapa ett liv där du kan få uttrycka din högsta potential varje dag.

Först då kan du ge ditt liv den mening som du längtar efter. När du lever efter din högsta potential kommer ditt liv automatiskt och ansträngningslöst att förändras utan att du känner att du behöver kämpa så hårt för att nå det. De rätta tillfällena och de rätta människorna kommer automatiskt att dras till dig, för att du kommer endast att kunna dra till dig det som tillhör dig och din högsta potential eftersom du redan uttrycker det.


När jag säger att nyckeln är att du redan har det, Du ÄR Det. Då menar jag precis det. Du har din själs röst inom dig hela tiden, ALLTID. Det är bara det att oftast har vi så många andra röster inom oss samtidigt.

Så frågan är vilken röst väljer vi att lyssna på?

Oftast lyssnar vi på den högljudda rösten, för den är lättast att höra. Och det är den vi har fått lära oss att lyssna till. Problemet är bara att vår själs röst ofta talar till oss i viskningar. Som en lätt smekning som bara drar förbi, så ofta uppmärksammar vi inte den rösten.

Därför behöver vi ändra riktning och ändra vårt fokus så vi kan lära oss att först och främst lyssna till vår egen inre röst, sedan behöver vi lära oss att ständigt kommunicera med denna röst och till sist behöver vi leva och agera efter vår själs röst.

Detta kan vi träna oss i. Genom att träna oss i att utveckla våra själsegenskaper lär vi oss att befinna oss i detta tillstånd, då vi har kontakt med vår inre visdom.

 

Du kan aldrig förlora eller mista något som är Du. Det enda du mister eller förlorar är det som Du tror är Du.

Det är nu som det börjar. Du känner det som om hela muren som du byggt upp rasar. Först blir det sprickor i fasaden och dessa känslor av rädsla, oro, stress, nervositet, ångest, tomhet o.s.v. infinner sig.

Du börjar ställa dig frågan: Vad är det som händer? Och oftast tror vi att någonting är fel.

Så oftast lägger vi all vår energi på att börja leta efter vad som är fel, istället för att ställa sig frågan: Det måste finnas något mer? Och sedan lägga energin på att finna ”det där något mer”.

Det är i detta skede som vi bör stanna upp och lyssna. Men det är oftast det som är det svåra, för känslorna blir så översvallande och förstår vi inte dem så gör vi allt för att döva känslorna med diverse göromål. Vi tar olika slags mediciner, vi förtär alkohol, vi äter för mycket eller alldeles för lite, vi jobbar för mycket, vi ser till att ha massor av aktiviteter att göra eller så blir vi apatiska och låter Tv:n vara vår drog. Vi gör alla på olika sätt beroende på vår personlighet. Men vår inre längtan är redan väckt och den gör sig bara starkare och starkare påmind.


Själen är medveten om människans speciella uppgift och strävar efter att fylla den med hjälp av personligheten. Den potential som själen vill förverkliga genom personligheten är olika själsegenskaper så som: mod, tillit, glädje, kärlek, vishet, medkänsla o.s.v.

Att förverkliga dem innebär sann lycka och varje människa har en omedveten längtan efter att leva i harmoni. Om personligheten skulle handla i fullständig samklang med själen, som den är en del av, kunde människan leva ett liv i total harmoni.

Våra egna harmoniska vibrationer har alltid en positiv och harmonisk inverkan på andra människor. Så genom att hjälpa oss själva kan vi hjälpa andra.


Med kärlek,

Rosanna L. Antonsdotter

 

Nedan hittar du 38 st. meditationer/övningar (pdf, 118 sidor) för att träna dig i att utveckla dina inre själsegenskaper.

Inspiration till Meditation

MEDITATION SOM TERAPEUTISKT REDSKAP MED EXISTENTIELLORIENTERAD INRIKTNING AV PSYKOTERAPI


Nedan hittar du 38 st. meditationer/övningar (pdf, 118 sidor).

Dessa kan du använda precis som du vill. De går alldeles utmärkt att ladda ner och skriva ut.

Klicka på de olika bilderna nedan.


För fler guidade meditationer, klicka här samt klicka här

För frågor till introspektion, klicka här


Det Personliga Utvecklingsprogrammet

MEDITATION SOM TERAPI

MEDITATION SOM TERAPEUTISKT REDSKAP MED EXISTENTIELLORIENTERAD INRIKTNING AV PSYKOTERAPI

Ett terapeutiskt redskap där själen får ta plats


Ett självstudieprogram baserat på boken "Genom betraktarens ögon" av Rosanna L. Antonsdotter.

Nedan hittar du boken via textfil (pdf).

Den kan du använda precis som du vill. Den går alldeles utmärkt att ladda ner och skriva ut.


Boken går även att beställa som vanlig bok eller e-bok.


Klicka på de olika bilderna nedan för att starta.


Läs mer här för ytterligare inspiration kring programmet.