SSRF

Välkommen till

SSRF Utbildningscenter


Vi har yrkesutbildningar inom Andlig vård & Hälsa med existentiellorienterad inriktning

Hos SSRF kan du utbilda dig inom Andlig vård & Hälsa med existentiellorienterad inriktning.


Utbildningarna är helt på distans och med flexibel start.


SSRF är ett registrerat trossamfund vilket gör att du kan känna dig helt trygg med kvalitén på våra yrkesutbildningar. Du som har erhållit ett diplom eller ett certifikat från SSRF kan välja att arbeta med oss som konsult inom SSRF, söka en anställning inom annat samfund/organisation/företag eller starta eget företag. Det finns många vägar att gå för dig som vill arbeta med ditt nya yrke. 


Varmt välkommen!


Våra utbildningar

Utbildning till Dipl. Själavårdare 

Vill du veta mer om utbildningen till Diplomerad Själavårdare?

Utbildning till Cert. Samtalsterapeut

Vill du veta mer om utbildningen till Certifierad Samtalsterapeut?

Utbildning till Cert. Existensionom

Vill du veta mer om vidareutbildningen till Certifierad Existensionom?

Utbildning till Dipl. Officiant 

Vill du veta mer om utbildningen till Diplomerad Officiant?

Utbildning till Cert. Andlig Vägledare

Vill du veta mer om utbildningen till Certifierad Andlig Vägledare?

Andlig Ledarutbildning

Vill du veta mer om vår Andliga Ledarutbildning?

Några röster från de som går våra

Utbildningar

"Det är ett finstämt hantverk att arbeta med människor. Jag märker att jag resonerar med mig själv kring tro, livet och döden på ett annat sätt än innan jag började utbildningen."


"Jag är i en process som jag inte riktigt vet var den leder, men som ändå känns lugn och tilltalande."


"Den här utbildningen har startat många tankar och en inre resa som jag inte riktigt vet var den slutar. Det enda jag vet är att jag är flera erfarenheter vidare."


"Det är det här jag vill göra med resten av mitt liv. Jag har hittat mitt andliga hem. Mitt kall är att vara Själavårdare. Tack!"

"Att läsa och reflektera över litteraturen bygger på min kunskapsbank och utmanar mig att reflektera över mig själv som person och som yrkesarbetande i ett människonära yrke."


"Vilken service! Jag trodde inte jag skulle klara av att studera helt själv och på distans, men det har gått jättebra. När jag kör fast så ringer jag och får prata av mig. Då blir jag lugn igen. Det hjälper jättemycket. Tack för att ni alltid finns där och hjälper mig."


"Jag känner redan att, bara genom att ha genomfört första delkursen, att det bidragit till ett steg framåt i min personliga utveckling. Att få identifiera tankar och funderingar jag själv går med. Det har gjort mig så väl. Kanske leder det till insikter på det personliga planet? Att bara våga ta steget att påbörja denna utbildning har gjort att jag kunnat påbörja eller komma vidare även med andra processer. Jag har vågat stå upp för den där rösten som ropat långt inifrån."

"Studiearbetet med att läsa, reflektera och skriva har startat så många nya tankar som verkligen har gett mig nya härliga insikter."


"Jag vill inte sluta. Jag vill bara fortsätta att studera mer och mer...".


"Jag är så stolt över mig själv. Jag trodde inte jag skulle klara det, men nu är jag Cert. Samtalsterapeut. Tack för all hjälp, stöd och uppmuntran."

Vanliga frågor

till yrkesutbildningarna där du blir Dipl. Själavårdare, Cert. Samtalsterapeut och Cert. Existensionom

Kan jag starta utbildningen precis när jag vill?


JA! Våra utbildningar har flexibel start, vilket innebär att du kan starta din utbildning precis när du vill. Utbildningarna har ett personligt upplägg där vi rättar oss efter dig och din livssituation.


LÄS MER OM UTBILDNINGEN TILL DIPL. SJÄLAVÅRDARE

LÄS MER OM UTBILDNINGEN TILL CERT. SAMTALSTERAPEUT

LÄS MER OM UTBILDNINGEN TILL CERT. EXISTENSIONOM

Är utbildningen helt på distans eller tillkommer det några fysiska träffar?


Alla våra yrkesutbildningar är helt på distans och har inga obligatoriska träffar. Utbildningarna bygger på ett pedagogiskt självstudieprogram där du sköter dina studier själv. Givetvis får du så mycket hjälp och vägledning som du behöver för att kunna klara av dina studier och erhålla ditt diplom/certifikat. Detta kan innebära att du ibland behöver samtala med utbildningsansvarig. Detta kan utföras via telefon, videosamtal eller fysiskt på plats. Vi rättar oss efter vad som är bäst för dig och vad du behöver. Du får alltid så mycket hjälp och vägledning som du behöver. Vi har även vissa träffar online och fysiskt på plats på våra samtalsmottagningar om du vill träffa likasinnade. Dessa träffar är inte obligatoriska, utan helt valfria att närvara på. Du väljer själv hur mycket du vill engagera dig.


Ansvarig för Själavårdsutbildningen och den Samtalsterapeutiska utbildningen: Rosanna L. Antonsdotter. TA REDA PÅ MER OM ROSANNA


Ansvarig för Vidareutbildningen till Cert. Existensionom: Fransisko Condrò.

TA REDA PÅ MER OM FRANSISKO

Tillhör SSRF Svenska Kyrkan eller något annat samfund?


SSRF är ett helt fristående och oberoende trossamfund med existentiellorienterad inriktning.


LÄS MER OM SSRF

LÄS MER OM SSRF:s SYFTE OCH AMBITION

Vad innebär det att SSRF har en existentiellorienterad inriktning?


Existentiellorientering innebär en inriktning på den mänskliga existensen och betonar individens ansvar att själv välja hur livet ska formas och som utgår från den enskilde människans situation.

Titta gärna i vårt ARKIV för mer information och inspiration. Vi kan också rekommendera dig att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Då får du alltid all information och inspiration som du behöver. På så sätt så missar du inget.


TILL ARKIVET

TA REDA PÅ MER OM NYHETSBREVET

Hur lång tid tar utbildningen och tänk om jag inte hinner bli färdig under den tiden? Får jag inte mitt diplom eller certifikat då?


Utbildningen till Dipl. Själavårdare är en ettårig yrkesutbildning. Läs mer

Utbildningen till Cert. Samtalsterapeut är en två-årig yrkesutbildningen. I den Samtalsterapeutiska utbildningen ingår Själavårdsutbildningen. Läs mer

Utbildningen till Cert. Existensionom är en ettårig vidareutbildning. Läs mer


Vi förstår om förhinder skulle uppstå under dina studier. Våra tidsberäkningar är endast rekommendationer. Behöver du mer tid på dig för att kunna genomföra utbildningen, så får du det. Dock kan du inte erhålla ditt diplom/certifikat förrän alla inlämningsuppgifter är inlämnade och godkända.

Kostar utbildningen något och kan jag söka studiemedel från CSN?


Anmälan & Pris: Utbildning till Dipl. Själavårdare

Anmälan & Pris: Utbildning till Cert. Samtalsterapeut

Anmälan & Pris: Utbildning till Cert. Existensionom


Du kan känna dig helt trygg med kvaliteten på våra yrkesutbildningar. SSRF är ett av Kammarkollegiet registrerat trossamfund enligt 7 § lagen (1998:1593) med organisationsnummer 252005-0010.

SSRF är ett helt oberoende och fristående trossamfund och tar inte emot några statsbidrag, därför är våra utbildningar avgiftsbelagda och du kan inte söka studiemedel hos CSN för att gå våra utbildningar. Det går alldeles utmärkt att göra upp en personlig delbetalningsplan med SSRF.

Hur mycket tid tar utbildningen i anspråk?


Själavårdsutbildningen innehåller 4 delkurser. Varje delkurs pågår i ca. 3 månader. Om du räknar med att du behöver studera 5-10 timmar/vecka (ca. 25%) så kommer du att klara av varje delkurs med god marginal.

Den Samtalsterapeutiska utbildningen innehåller 8 delkurser. Varje delkurs pågår i ca. 3 månader. Om du räknar med att du behöver studera 5-10 timmar/vecka (ca. 25%) så kommer du att klara av varje delkurs med god marginal.

Vidareutbildningen till Cert. Existensionom innehåller 7 delkurser. Du kan välja att studera på heltid (100%) och genomföra utbildningen på ett år. Du kan också välja att studera på halvtid (50%) och genomföra utbildningen på två år.

Kan jag jobba hos SSRF efter min utbildning?


Du är varmt välkommen att arbeta tillsammans med oss efter din utbildning. Det kan se ut på många olika sätt och utgår ifrån hur mycket du själv väljer att engagera dig i vår verksamhet. SSRF anställer inte några Själavårdare, Samtalsterapeuter eller Existensionomer.

Däremot kan du arbeta som konsult för SSRF. Det är en möjlighet för dig som är medlem, har genomfört någon utav SSRF:s utbildningar till Dipl. Själavårdare, Cert. Samtalsterapeut eller Cert. Existensionom och aktivt vill engagera dig och bli tilldelad olika typer utav uppdrag. Du blir då ansluten till SSRF och vi kan rekommendera dig till olika arbetsgivare. Du är varmt välkommen att skicka in ditt CV till oss. Ange i ditt CV att du vill arbeta som konsult och bli ansluten till SSRF. Du får då en SSRF Konsultlicens. Ett licensintyg och avtal skickas då till dig via mail. Läs mer här

Kan jag söka anställning hos annat samfund eller organisation med min utbildning hos SSRF?


JA! Om du vill söka anställning hos något specifikt samfund, organisation eller annan arbetsplats rekommenderar vi dig att ta kontakt med arbetsgivaren på den arbetsplatsen, innan du startar din utbildning,  för att ta del av villkoren som gäller på just den arbetsplatsen.

Kan jag tillgodogöra mig vissa delar av utbildningen, då jag redan studerat detta via annan skola?


Ta kontakt! Vi gör alltid individuella bedömningar. Vi rättar oss efter dina arbetslivserfarenheter och din utbildningsnivå.


TA KONTAKT

Måste jag vara medlem hos SSRF för att gå er utbildning?


Nej, du behöver inte vara medlem hos SSRF för att gå våra utbildningar. 

Som medlem får du en hel del förmåner och du väljer själv hur mycket du vill engagera dig. Som medlem får du 10% i rabatt på varje delkurs i din utbildning.

Du kan vara medlem hos SSRF även om du är medlem hos något annat samfund. Ett medlemskap hos SSRF utesluter inte annat medlemskap. SSRF omfamnar och inkluderar, istället för att utesluta. Se SSRF som ett komplementärt och holistiskt samfund, istället för ett alternativt samfund. Vi jobbar efter mottot: "Både och..., istället för Antingen eller...."


SSRF är ett registrerat, fristående och oberoende samfund som inte tar emot några statsbidrag. Därför är din gåva och medlemsavgift viktig för oss. Ditt bidrag gör skillnad! TACK!


Ditt bidrag som medlem och givare via donation gör så att vi kan engagera oss ännu mer och utöka vår utbildningsverksamhet, fler kostnadsfria sammankomster, olika samtal, tjänster, aktiviteter, forskning och annat. Ditt bidrag gör skillnad och vi tar hand om alla bidrag på bästa sätt med en kärleksfull hand.


SSRF:s mål och syfte är att skapa utbildningsmöjligheter som leder till arbete för alla människor med intresse för personlig utveckling, andlig förståelse och mänskligt växande oberoende av trosinriktning. Detta gör SSRF genom att förena vetenskap och religion med syfte att skapa en ökad förståelse för alla människors lika värde och rätt till utbildning som leder till jobb.


SSRF är organisationen som skapar framtidens jobb med arbetsmöjligheter för dig som vill ägna dig åt personlig utveckling, andlig förståelse och mänskligt växande.


Svenska Samfundet för Religionsintegration & Frihetsbejakande rättigheter (SSRF) grundar sitt arbete på FN:s vägledande riktlinjer för alla människors lika värde där SSRF förespråkar värdighet och rättvisa åt alla genom de mänskliga rättigheterna och den svenska lagen om religionsfrihet.


TA REDA PÅ MER