Samtal för Själavård & Samtalsterapi genom SSRF

Samtal

för Själavård & Samtalsterapi

Genom SSRF kan du få hjälp med att hitta en Dipl. Själavårdare / Cert. Samtalsterapeut som passar dig och ditt behov bäst.


Kontakta oss så får du direkt all information du behöver och du blir vägledd till rätt Själavårdare/ Samtalsterapeut och vilket samtalsalternativ som kan passa just dig bäst. På så sätt hamnar du rätt direkt.

Ibland kan det vara svårt att själv veta vad man behöver.


Börja med att kontakta oss via:

Telefon:

Kostnadsfritt informationssamtal via telefon. Klicka här

Besök:

Kostnadsfritt besök på vårt Huvudkontor & Mottagning i Landskrona för mer information. Klicka här

Mail:

För kontakt via mail. Klicka här


Är du medlem hos SSRF och vill du starta din Själavårdskommunikation via

mailväxling direkt? Klicka här


Är du medlem hos SSRF och vill komma till vårt Huvudkontor & Mottagning i Landskrona för kostnadsfria Själavårdssamtal?

Då kan du boka din tid direkt via tidsbokningen. Klicka här


Är du intresserad av Själavård i grupp? 

Då kan du läsa mer om våra kostnadsfria sammankomster.

Klicka härSJÄLAVÅRD

Själavårdssamtal är ett personligt samtalsstöd och vägledning med syfte att utveckla den enskildes andliga liv.


Alla kan vi hamna i olika situationer i livet då vi kan behöva samtala med någon som verkligen lyssnar och där man med säkerhet vet att det råder tystnadsplikt och att det inte förs någon journal. Man kan även säga att själavårdssamtal är som en slags "bikt" där du erbjuds en trygg miljö för att prata om djupa och ibland svåra saker. 


En Dipl. Själavårdare hos SSRF arbetar med livets alla frågor, stora som små, som har en existentiellorienterad inriktning.

Existentiellorientering innebär en inriktning på den mänskliga existensen och betonar individens ansvar att själv välja hur livet ska formas och som utgår från den enskilde människans situation. 


SSRF:s Själavårdskommunikation kan se ut på många olika sätt. Det kan vara genom brev-/mailväxling, telefon, videosamtal, besök på någon utav våra mottagningar, hembesök, ute som "Walk & Talk-terapi" och mycket annat.


Alla våra medlemmar (privatperson) får alltid kostnadsfri själavårdskommunikation via brev-/mailväxling och telefon. Du som är medlem är även varmt välkommen till vårt Huvudkontor & Mottagning i Landskrona för kostnadsfria Själavårdssamtal.

SAMTALSTERAPI

Det personliga samtalet har en existentiellorienterad inriktning av psykoterapi med hälsobefrämjande karaktär där personlig utvecklingslära, andlighet, beteendevetenskap och religionspsykologi används som grundläggande verktyg i den personliga livsvägledningen.

Syftet är att röra sig mot ökad helhetskänsla genom personlig utveckling, andlig förståelse och mänskligt växande.
Målet är att förverkliga sig själv och de egna långsiktiga livsplanerna.


I det personliga samtalet används en lösningsfokuserad metod med praktiska inslag för att bli mer aktiv och att på ett mer effektivt sätt använda sina egna förmågor till att åstadkomma en önskad förändring genom att förändra sin syn på sig själv.

Existentiellorientering innebär en inriktning på den mänskliga existensen och betonar individens ansvar att själv välja hur livet ska formas och som utgår från den enskilde människans situation. 


Ibland kanske det känns som om där finns ett stort gap mellan där du befinner dig just nu och till dit du vill komma.
Man försöker oftast i det här stadiet att tänka ut en lösning, men hur mycket man än funderar så händer ingenting. Det blir bara fler och fler tankar som maler i huvudet och det kan kännas som om tankarna har ett eget liv och man bara följer efter. När detta pågått en längre tid så kan fysiska och emotionella problem ge sig till känna. Kanske får man smärta i kroppen, ångest, en kronisk depressiv känsla, trötthet, brist på tillit till sig själv och sin omgivning, man känner sig instängd och ofri och livet känns ganska innehållslöst och tråkigt.
När detta tillstånd uppträder i ditt liv kan du vara säker på att en förändring av något slag är på väg att inträffa.
Det är inte en fråga om NÄR, utan en fråga om HUR.
Du längtar efter att få vidareutvecklas och växa som människa. Detta är inget konstigt utan fullt naturligt och det behöver inte betyda att något är fel. Ibland visar vår nuvarande situation på att det är dags att växa, inte bara på ett personligt sätt utan även i psykisk och andlig förståelse.
Vi tvingas då söka djupare och ta ansvar för hur vi behöver förändra vårt tänkande eller beteende.

Oftast är vi människor rädda för förändringar, men förändringens väg behöver inte vara skrämmande utan väldigt glädjefylld, där både hjärta och intellekt kan vara dina vägvisare. Ibland räcker det med att lära sig förstå sig själv bättre.

Genom de olika redskapen som används vid samtalen hjälps vi åt med att avlägsna det som håller dig tillbaka och blockerar din väg till att förverkliga dig själv.


Samtalsterapi med existentiellorienterad inriktning av psykoterapi kan hjälpa dig att få svar på frågor så som;

 • Upplever du en inre konflikt och en gnagande känsla av att du inte arbetar med det du vill?
 • Känns det som om du inte använder dina talanger och gåvor?
 • Vill du hitta ett nytt hem, men vet inte var?

 • Vill du finna ett nytt jobb och en ny karriär, men vet inte hur?

 • Kanske vet du precis vad du vill, men vet inte hur du ska ta dig dit?

 • Kanske vet du inte alls vad du vill, men har en innerlig önskan att få veta?

 • Känns det som om där hela tiden finns en djup kronisk depressiv känsla?
 • Känns det som om du är osäker på din väg och hur du ska gå vidare, trots alla år av ansträngningar med din egen personliga utveckling?
 • Känns det som om du är ensam trots alla dina vänner?
 • Känns det som om du ännu inte har hittat din rätta partner, eller att du inte upplever den nivån av förtrolighet som du önskar med din partner?
 • Kanske undrar du om livet ska se ut så här och du ställer dig ofta frågan: ”Livet måste vara mer än det här”?


Kan du känna igen dig?

Detta är några utav frågorna vi arbetar med i samtalsterapi med existentiellorienterad inriktning av psykoterapi.


SSRF:s Samtalsterapeutiska kommunikation kan se ut på många olika sätt. Det kan vara genom telefon, videosamtal, besök på någon utav våra mottagningar, hembesök, mailväxling, ute som "Walk & Talk-terapi" och mycket annat.


Vår samtalsterapeutiska kommunikation är avgiftsbelagd och kostar 699:-/samtal för dig som inte är medlem. Alla våra medlemmar får 10% i rabatt på varje samtal. Dessa betalas i SSRF Online-Butik efter varje samtal. Klicka här


Vi har även ett samtalsterapeutiskt abonnemang där du får ett samtal/månad och hur mycket kommunikation via mailväxling som du vill ha. Du betalar då 499:-/månad och du väljer själv hur du vill nyttja samtalen och mailväxlingen.

Detta beställer du i SSRF Online-Butik. Alla våra medlemmar får 10% i rabatt varje månad. Ta reda på merSkillnaden mellan Själavård & Samtalsterapi


SSRF arbetar med både Själavård och Samtalsterapi och har två tydliga samtalsinriktningar:


1. SJÄLAVÅRD. Vår själavårdskommunikation via brev-/mailväxling och telefon är alltid kostnadsfri för alla SSRF:s medlemmar (privatperson). Du som är medlem är välkommen att också boka Själavårdssamtal på plats på vårt Huvudkontor & Mottagning i Landskrona. I vår själavårdskommunikation råder absolut tystnadsplikt och ingen journal förs. Här tar vi samtal för samtal och ser vart det leder. Detta är ett mer "lyssnande" samtal och vi är inte ute efter ett visst givet resultat.2. SAMTALSTERAPI. Vår samtalsterapeutiska kommunikation är avgiftsbelagd. 

I vår samtalsterapeutiska kommunikation råder tystnadsplikt och journal förs. Här finns en tydlig profil med en konkret handlingsplan för syftet och målet med samtalen. Här rekommenderas även klienten att utföra olika övningar och annat mellan samtalen för optimalt resultat. Här vill vi att klienten ska uppnå ett visst givet resultat.

Kontakt

Vill du ta kontakt via telefon eller sms kan du kontakta

Rosanna Lariella Antonsdotter som är utbildningsansvarig och koordinator för SSRF: 070 24 83 783. Boka gärna ett kostnadsfritt informationssamtal via telefon eller besök på vårt huvudkontor & mottagning i Landskrona. Vi tar endast emot tidsbokade besök. Klicka här


Tveka inte att ta kontakt om du undrar över något.

Använd kontaktformuläret eller skicka ett meddelande till info@ssrf.nu

Vi gör vårt bästa för att kunna ge dig ett svar inom två arbetsdagar.

Prenumerera gärna på vårt, kostnadsfria, nyhetsbrev. På så sätt missar du inget. Klicka här


SSRF är ett registrerat trossamfund med en digitalorienterad inriktning där huvudverksamheten är online-baserad.

SSRF har sitt huvudkontor & mottagning i Landskrona; Landskrona kommun, Skåne län. Vi finns på Säbygatan 16 i Landskrona (Folkets Hus). Hitta hit

SSRF Mottagningar för Själavård & Samtalsterapi, finns på flera ställen i Sverige och utomlands.

Vill du hitta en SSRF Mottagning för Själavård & Samtalsterapi där du bor för att komma i kontakt med en Dipl. Själavårdare eller Cert. Samtalsterapeut? Klicka härSSRF | Centrum för Själavård & Samtalsterapi finns på Facebook. Där lägger vi ut information, inspiration och annat. 

Du är varmt välkommen att gilla, dela och rekommendera.-Copyright © 2021. All Rights Reserved-