SSRF

Mildhet, vänlighet och medkänsla

"Allt vad du vill att andra ska göra mot dig ska du också göra mot dem".

-Den gyllene regeln-


Även det omvända kan du använda dig av i ditt liv och i din vardag:
"Allt vad du inte vill att andra ska göra mot dig ska du inte heller göra mot dem".

Att tillämpa den gyllene regeln i ditt liv och i din vardag innebär att börja leva ditt liv efter
den.

Att leva ditt liv efter den innebär vidare att du praktiserar den genom att uttrycka den i allt du gör genom att börja vara den.

Att börja vara den innebär att du utvecklar de själsegenskaper som är i linje med den gyllene regeln och sedan uttrycker du dessa själsegenskaper till allt och alla. De själsegenskaper som är i linje med den gyllene regeln är:


Mildhet, vänlighet och medkänsla.


Alla dessa själsegenskaper resulterar i goda handlingar som alltid ger vår själ den näring som den behöver.


Mildhet är en attityd av ömhet och kärlek till människor och till världen omkring oss och
kommer från en djup inre önskan att inte skada någon eller något. I mildhetens närvaro är alla trygga. Det är att omfamna i stället för att kontrollera. Att röra sig med visdom, beröra med mjukhet, prata lugnt och tänka vänligt.


Vänlighet är förmågan att kunna möta andra med värme och omsorg så att andra alltid kan känna sig välkomna. I vänlighetens tecken accepterar vi de läxor livet lär oss i medvetenhet om att misstag ofta är våra bästa lärare. För att kunna vara genuint vänlig mot andra, behöver vi först utveckla en vänlig attityd till oss själva. När vi upplever vänlighetens äkta energi skäms vi inte eller lägger skam på andra med illusionen att vi bör vara perfekta. Vi gör vårt allra bästa och vet med säkerhet att det räcker. Vänlighet påminner oss om att vi hellre än att vara stolta bör vara tacksamma för våra framgångar. Vänlighet får oss att göra de mest små och enkla saker som om de vore stora och ädla.


Medkänsla är en djup gudomlig kärlek till allt och alla. Medkänsla kan endast strömma fritt
från våra hjärtan när vi inte dömer utan i stället försöker förstå. Vi behöver vår egen
medkänsla precis lika mycket som andra. Oavsett om det är en stilla bön eller en mild
beröring, så är medkänsla en ovärderlig gåva. När vi upplever äkta medkänsla förstår vi att vi kan bara behålla det vi själva ger.


"Visa medkänsla om du vill att andra ska vara lyckliga.
Om du själv vill vara lycklig, visa medkänsla."
-Dalai LamaFörfattare: Rosanna L. Antonsdotter

  Skillnaden mellan tro och tillit

  Att tro på något/någon är inte detsamma som att ha tillit till något/någon.


  Att tro på något är att ha kunskap om något, vilket vem som helst kan läsa och studera sig till.


  Att ha tillit till något går djupare än så. Att ha tillit till något är att ha upplevd kunskap. Det vill säga att ha kunskap om något och även ha tillämpat detta i sitt liv. När tilliten dessutom urspringer från intuitionen blir det en inre övertygelse. Denna övertygelse blir då din sanning och du kommer då att se världen genom dessa "glasögon". Allt du ser kommer då att spegla din sanning och du kommer att leva ditt liv utifrån detta perspektiv.


  När du börjar utvidga din medvetenhet genom personlig utveckling och andlig förståelse så kommer "din värld" att förändras för att DU förändras. Du börjar ifrågasätta vad du tror på, har tillit till och om dina sanningar verkligen är dina sanningar. Kanske har du levt ett liv efter någon annans sanning?


  Detta kan till en början kännas överväldigande och kaos kan uppstå i det yttre och en konflikt kan uppstå i det inre. Kom ihåg att detta är övergående. Det tillhör processen. Det är ingenting som är "fel" varken på dig eller de i din omgivning. 


  När detta tillstånd uppstår så har du kommit långt. Det är inte många som ens vågar närma sig detta tillstånd, eftersom det ofta uppstår känslor av rädsla och motstånd. Det kräver oerhört mycket mod att våga titta på sina gamla trosföreställningar och kanske till och med skapa nya, eftersom då kommer hela "din värld" att förändras och ditt liv får en ny riktning. Här gäller det att ha nyfikenhet som drivkraft framåt. Låt denna drivkraft av nyfikenhet bli din nya attityd och livsinställning. När du har kommit så här långt, så finns det bara en väg att gå och det är att fortsätta framåt. Du kan inte backa nu. Du har gått för långt för det. Ta bara ett steg i taget, så kommer du en dag att vakna upp och inse att du redan är framme.


  Hur vet du att du är framme?


  Du känner tillit till dig själv!


  Det är dags nu att leva ditt liv enligt dina egna sanningar.


  Är du redo?


  Om inte, gör det ändå!  Författare: Rosanna L. Antonsdotter

   

   Mellantiderna

   Ibland lever vi i mellantiderna, det vill säga faser då vi inte längre är den vi var förut men inte ännu kommit fram till nästa stadium heller.  


   Det är tider då vi alla på ett personligt plan förbereder oss själva för en inre och yttre förändring. Vi förbereder vårt hjärta på övergången från det ”gamla” till det ”nya”. 


   Den stora utmaningen nu är att ta reda på vad det ”gamla” resp. ”nya” är för just dig. 


   Kanske känner du en längtan att få upptäcka dig själv, dina talanger och gåvor och komma vidare på din väg genom livet? 


   Kanske vill du hitta ett nytt hem, men vet inte var? 


   Kanske vill du finna ett nytt jobb och en ny karriär, men vet inte hur? 


   Kanske vet du precis vad du vill, men vet inte hur du ska ta dig dit? 


   Kanske vet du inte alls vad du vill, men har en innerlig önskan att få veta? 


   Kanske känns det som om där hela tiden finns en djup kronisk depressiv känsla och du vill veta varför? 


   Kanske känns det som om du är osäker på din väg och hur du ska gå vidare, trots alla år av ansträngningar med din egen personliga utveckling? 


   Kanske känns det som om du är ensam trots alla dina vänner och önskar finna mer likasinnade vänner? 


   Kanske känns det som om du ännu inte har hittat din rätta partner, eller att du inte upplever den nivån av förtrolighet som du önskar med din partner och har en innerlig önskan att få uppleva detta? 


   Kanske undrar du om livet ska se ut så här och du ställer dig ofta frågan: ”Det måste finnas ett annat sätt att leva livet på”? 


   Oavsett vilket vägskäl i livet du står inför, så kom ihåg att du inte är ensam. Vi finns här för DIG!   Författare: Rosanna L. Antonsdotter