SSRF

Att leva ett kreativt liv och njuta av inspirationen

Vi människor är skapta för att skapa. Kreativiteten är själva kännemärket för den mänskliga arten. Du är redan kreativ, för den som lever är kreativ.


Varför är det så viktigt att ta vara på inspirationen och leva ett kreativt liv?


Därför att du mår bra av det!


Låt inspirationen vägleda dig till att göra sådant du gillar och tycker om, helt enkelt bara för att du mår bra när du gör det. Kreativiteten är inte bara till för några få utvalda. Utvalda är vi allihop!


Gör det du älskar, helt enkelt bara för att du älskar det. Bär din kreativitet med värdighet, för du är värdig ett kreativt liv. Så, sätt i gång och skriv den där boken, anmäl dig till den där kursen, gör den där målningen, skulptera den där figuren, dansa din dans och lev ditt liv så som du vill leva det. Nu har du tillåtelsen till att göra det och du ska veta att du är välsignad.


Viktigt att komma ihåg gällande kreativitet och inspiration:

Varje gång du uttrycker något slags missnöje, så skrämmer du bort inspirationen och kreativiteten. Därför är det viktigt att du slutar klaga.


Att klaga är tröttsamt, uttjatat, trist och ingen bra idé om du vill nå din högsta potential.

Det är ändå ingen som verkligen vill lyssna till andras gnäll, för alla är så fokuserade på sig själv och sin egen heliga kamp i livet.


Men det viktigaste av allt är att när du klagar så skrämmer du bort inspirationen. Och inspiration är viktigt!


I stället för att klaga kan du fokusera på det som du ”brinner för” och börja prata om det i stället. Inte för att du vill rädda världen, bli berömd, utmana systemet, visa alla andra att du duger eller för någon slags terapeutisk rening. Utan helt enkelt därför att du gillar det och ”brinner för det”.

 

Ta reda på vad du är bra på, ”brinner för” och vad du verkligen tycker om.

Fokusera sedan på detta och vänj dig vid att använda detta som samtalsämne, i stället för att instinktivt börja klaga. På så sätt kommer du automatiskt att höja din egen energi samtidigt som personen du pratar med kan spegla sin egen högsta potential i dig.

 INTROSPEKTION GENOM SKRIVANDE


Förslag till övning för att ta reda på vad du verkligen ”brinner för”.

 

Skriv en mening (lång eller kort spelar ingen roll) varje dag. Viktigt är att det endast är en mening. På så sätt lär du dig att sortera och plocka ut det allra viktigaste för att klargöra din riktning, intention och syfte.

 

Börja med att inhandla en dagbok och penna som verkligen tilltalar dig (det kommer hjälpa med motivationen att sätta i gång). Sedan skriver du varje dag, oavsett om du känner för det eller inte, en mening som du anser kan sammanfatta din dag. Det finns inga rätt eller fel. Utan endast DITT sätt. Analysera inte eller gå tillbaka och sudda ut eller ändra meningen. Det som du först skriver, står alltid kvar. Ingen annan än du behöver läsa det du skriver.

 

Gör detta i minst tre månader, gärna längre. Läs sedan igenom vad du skrivit. Där kommer du att hitta en ”röd tråd” som kommer att visa dig vägen.

 

Om du tycker det varit givande: FORTSÄTT ATT SKRIVA!  Författare: Rosanna L. Antonsdotter

  Utmaningen i att växa och utvecklas

  Utmaningen i att växa och utvecklas i vår egen personliga utveckling, andliga förståelse och mänskliga växande är att det oftast är obekvämt eftersom vi måste gå utanför vår egen bekvämlighetszon.


  Miljontals människor känner sig själsligt kallade att bidra till en global förvandling, till en storslagen övergång från en värld av rädsla till en värld av kärlek. 


  Vi känner att tiden är kommen och vi vet att det är vi som måste göra det. Det enda problemet är att vi inte är säkra på hur det ska gå till.


  Hur kan vi bäst bidra till en sådan enorm uppgift? 


  Du har säkert hört talesättet: ”Många är kallade men få är utvalda”.


  Detta betyder att alla är kallade men det är få som orkar bry sig om att lyssna.


  Kallelsen är universell och når ut till varje medvetande, men inte alla väljer att lyssna till sitt eget hjärtas röst. 


  Var och en av oss får andlig näring från Gud i varje stund genom en så kallad ”kosmisk navelsträng”. Ändå följer de flesta fortfarande egots rädsla vilket resulterar i att vi gör motstånd mot den gudomliga näringen, istället för att ge efter för den gudomliga näringen. 


  Den mentala förvirringen som orsakas av alla våra tankar är så intensiv eftersom vi är tränade att gå rädslans och egots ärenden. Det är dags att ”lära om” och träna oss i att istället uppmärksamma glimtarna av ljus som existerar mellan våra tankar. Dessa glimtar av ljus kommer att bli fler och starkare om du inte gör motstånd mot dessa glimtar, utan istället ger efter för dessa glimtar. Ge dig hän och överlämna dig själv till dessa glimtar av ljus och hela din värld kommer att ljusna. 


  Kom ihåg att DU är välsignad och du är både kallad och utvald. DU gör redan nu skillnad i världen och du är ämnad till att leva ett storslaget liv. DU är den som får andra att lyssna på den universella kallelsen, annars skulle DU inte läsa det här just nu.


  Utmaningen nu ligger i att ändra "tankespår" där du istället för att be Gud förändra världen, ber Gud att förändra dig. Använd gärna bönen nedan:


  "Kära Gud,

  Jag är villig att förändras så att jag kan vara Ditt redskap till förändring i världen.

  Vart vill Du leda mig?

  Vad vill Du att jag ska göra?

  Vad vill Du att jag ska säga?

  Och, till vem?

  Ske Din vilja, inte min!

  Amen"


  Författare: Rosanna L. Antonsdotter

  Själens väg

  Att vandra Själens väg är till för de modiga.


  DU är en av de modiga! Det är därför du läser det här just nu.


  För att kunna vandra Själens väg behöver du kunna tolka din själs språk för att kunna höra dess vägledning. För att kunna tolka din själs språk behöver du först lära känna din själ.


  Själen finns på en medvetandenivå som ligger bortom dina tankar och känslor. För att lära känna din själ behöver du förstå att dina tankar och känslor inte är detsamma som ditt medvetande, det vill säga dina tankar och känslor finns inte på den medvetandenivån som Själen befinner sig. Däremot kan din själ ibland använda dina tankar och känslor för att tala till dig. 

  Den medvetandenivån som vi pratar om här ligger bortom både tankar och känslor. Den medvetandenivån är rymden där vi bara ”vet”. Det är behållaren för våra tankar och känslor. Det är mellanrummet och utrymmet mellan våra tankar och känslor. När du kan uppleva detta utrymme så är du i kontakt med din själ och har då möjlighet att kunna höra själens röst. 


  Själen talar ofta till oss på olika ”språk”. När du vet din själs språk så kan du också tolka rösten på ett sätt som bara du kan förstå. Detta är väldigt personligt och ska inte jämföras med andra. Ingen annan kan tolka din själs språk mer än du. Här behöver du odla tilliten till dig själv. 


  Det finns många lärare, tekniker och metoder som kan ge dig nycklar till att lära känna din själ. Men, kom alltid ihåg att tolkningen tillhör endast dig.


  För att nå själens nivå inom dig behöver du tysta ditt sinne och din inre ljudliga dialog i form av "störande" tankar och känslor. En bra metod är meditation. Att meditera är som att dränka in en smutsfläck med tvålvatten och låta den stå över natten för att mjukna upp och sedan upplösas och sköljas bort. 


  Det som håller så många tillbaka är oftast inte andlig okunskap utan snarare en sorts andlig lättja. Vi tar saker och ting på allvar, men inte på djupet. Det är många som är ”andliga elever”, men utmaningen är att även ta ”den andliga examen”. Det är inte alltid lätt att tillåta vår andliga potential födas för att ”komma ut ur den andliga garderoben”. Dessutom kan det ibland vara arbetsamt och ibland kan vi även behöva en hjälpande hand på vägen. 


  Kom ihåg att DU är en av dem som hjälper andra att "komma ut ur den andliga garderoben" för att kunna ta "den andliga examen". 


  Författare: Rosanna L. Antonsdotter