SSRF
Fransisko Condró

Sandra Wikberg
Skribent för Veckans Insikt & InspirationKontakt: sandra.wikberg@ssrf.nu


Mer om

SANDRA WIKBERG


Jag heter Sandra och är tacksam och inspirerad över att vara en del av gemenskapen här på SSRF. Jag har gjort en utvecklande livsresa där jag nu vill dela med mig av mina erfarenheter och insikter för att hjälpa andra.

 

Min resa började långt uppe i norr där jag växte upp på en liten bondgård vackert belägen mellan ett berg och en fjärd där gäddorna lurade i vassen. Dagarna var fyllda med lek och sysslor där gården sjöd av liv. Tiden på landet präglade mig mycket och har lärt mig leva i harmoni med djur och natur liksom årstidernas cykler. Idag bor jag tillsammans med sambo och vuxna tvillingsöner på sköna Söder i Stockholm. En plats jag uppskattar mycket som erbjuder avkopplande promenader längs natursköna stråk liksom närhet till ett levande stadsliv. En stad där jag har hittat mina smultronställen både för avkoppling och inspirerande samtal med vänner över en skummande latte. En tillåtande stadsdel där människorna bryr sig om varandra.

 

Mitt namn Sandra betyder ”människornas beskyddare” och resonerar med de val jag gjort i livet. Jag känner en stor omsorg om människor och allt levande liv. Mitt CV är brokig och fylld med många erfarenheter där det som förenar är möten med många människor. Jag har som tågvärdinna kartlagt Sverige längs miltals av räls, varit kliniskt verksam som legitimerad dietist vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus och är utbildad både i journalistiskt och skönlitterärt skrivande. Samtliga studier och yrken inom service och omvårdnad har gett mig stor människokännedom.

 

2012 kom jag till en vändpunkt som skulle leda till en stor förändring i min syn och relation till livet och mig själv. En rad utmaningar skulle ruska om mig och uppmärksamma mig på att jag inte levde i samklang med min inre längtan. Flera år med hög prestation hade gjort mig utmattad där jag hade tappat bort mig själv och min inre kompass. Så en dag fattade jag beslutet att säga upp mig från min kliniska befattning utan några garantier, men där min inre röst var klar och tydlig. Jag var klar med mitt uppdrag. Och det fanns en känsla av frihet i det hoppet. Jag förlitade mig på att livet skulle visa mig vägen och såg fram emot min utflykt i det okända. Det var som om jag någonstans ”visste”.

 

Mitt val skulle visa sig var rätt beslut och en guldgruva. Parallellt under min kliniska tjänst hade jag varit tjänstledig för studier där skrivandet nu blivit min nya passion. En källa som idag är en av mina starkaste kreativa kanaler. Jag började arbeta hemifrån och frilade tid för kurser i allt som rör personlig utveckling och kreativitet. Jag började ta hand om mig själv på alla nivåer och utvecklade ett holistiskt synsätt och livsstil. Åren som följde utbildade jag mig i reiki och shamansk healing, mindfulness, örtmedicin, kurser och webinar som har syftat till inre arbete och förståelse för existentiella frågor, liksom studier av vårt själsliga liv och energiarbete. Jag har kunskaper i psykologi och har studerat hur tankar och känslor påverkar vår inre biokemi. Ämnen som är en oändlig källa till inspiration och glädje som kan förändra våra liv. För att inte nämna alla härliga möten med människor som också följde med mitt val.

 

På denna transformerande resa har jag hittat tillbaka till mig själv och livsglädjen. Armbandsuret på min handled åkte av och jag har skapat ett liv på mina egna villkor. Min intuition har förstärkts liksom mina gåvor. Livet är ett äventyr och handlar för mig om utveckling där vi ska bli medvetna och lära oss att stå i vår egen kraft. I min natur är jag högkänslig och intuitiv. Jag älskar humor och djupa samtal. Är nyfiken och har ett stort behov av att utveckla mig och skapa. Jag ser nu fram emot att få samverka här på SSRF. Ett nytt äventyr som tar form där jag får nya insikter och möjlighet att dela mina gåvor för att inspirera andra. Jag har en stark drivkraft där jag vill se andra människor få kontakt med sina hjärtan, växa och sträva efter sitt självförverkligande.

 

Med värme,

Sandra

sandra.wikberg@ssrf.nu

SKRIBENT

för

Veckans Insikt & Inspiration


Sandra skriver texter till Veckans Insikt & Inspiration som publiceras via SSRF Veckobrev.

Alla texter till "Veckans Insikt & Inspiration" kan du läsa i Arkivet.