Kostnadsfri guidad meditationMånadens Meditation


Månadens Meditation ingår i SSRF:s kostnadsfria service.

Genom Månadens Meditation kan du här ta del av olika kostnadsfria guidade meditationer.

En ny meditation publiceras varje månad.


Vill du behålla meditationen och kunna ladda ner den till din dator, surfplatta eller telefon så kan du beställa den i SSRF Online-Butik. Där får du meditationen både som ljudfil (mp3) och textfil (pdf).

Månadens Meditation

JUNI


JUNI månads guidade meditation är:


"Medveten kroppsavspänning"

Text, röst och innehåll: Rosanna Lariella Antonsdotter i samarbete med SSRF Bokförlag.


Mer om meditationen "Medveten kroppsavspänning"

I dagens samhälle lever vi under mycket krav, ansvar och tidspress som fullständigt kan dränera oss på energi och kraft. Vi lever i en tid då vi alltid står till samhällets förfogande att uppfylla yttervärldens höga krav. Lever vi i det tillståndet under en längre tid kan vi få symptom som sömnsvårigheter, utmattning, stress, ångest, depression etc. Så det första vi behöver släppa är just yttervärlden. Det gör vi genom att steg för steg göra oss mer bekanta med vår inre värld.

All denna yttre påverkan gör att vi lever mer och mer i våra tankar och genom vårt huvud. Vi oroar oss antingen för vad som ska hända imorgon eller så ältar vi vad som hände igår. Det är väldigt sällan vi klarar av att bara vara här och nu.

Genom att vi tar ner alla dessa tankar till kroppen och gör oss mer uppmärksamma på kroppens signaler ger vi oss själva mer utrymme till att andas och slappna av och därmed släppa det som hindrar oss från att vara här och nu.

Därför kan det vara bra att praktisera Medveten kroppsavspänning.

 

Denna övning kan du utföra liggande, sittande och med lite övning även stående.

Här kommer vi att gå igenom övningen liggande.


Check this out on Chirbit