Självstudiekurs

Tolv steg till en ny riktning i livet


Självstudiekurs i 12 stegTolv steg till en ny riktning i livet 


med existentiellorienterad inriktning av psykoterapi


TA REDA PÅ MER

Mer om självstudiekursen 


 • Du kan starta självstudiekursen precis när du vill. Du gör alla steg i din egen takt. Du får tillgång till alla de tolv stegen på en gång. Självstudiekursen är till för alla. Du behöver inte vara medlem för att beställa kursen. Du kan beställa kursen i SSRF Online-Butik. Klicka här
 • Självstudiekursen innehåller tolv steg för din personliga utveckling, andliga förståelse och mänskliga växande. Du sköter dina studier själv. Läs mer
 • Du får alla lektionerna på en gång för att sedan ta det i din egen takt.
 • Förutom lektionerna får du även tillgång till "Meditationsrummet" med massor av guidade meditationer, inspiration, föreläsningar och mycket mer. Du har livslång tillgång till Meditationsrummet.
 • Självstudiekursen är utformad av Rosanna Lariella Antonsdotter (utbildningsansvarig och koordinator hos SSRF) i samarbete med SSRF Bokförlag.
 • Hela självstudiekursen med alla de tolv stegen kostar 1100:-. Du som är medlem hos SSRF har alltid 10% rabatt på allt i SSRF Online-Butik. Detta innebär att du som är medlem betalar 990:- för hela kursen. Ange rabattkoden MEDLEM i kassan. Ännu inte medlem och vill bli? Klicka här
 • Du har efter Självstudiekursen möjlighet att fortsätta dina självstudier med olika Fördjupningslektioner. Läs mer nedan.
 • Du har möjlighet att gå på kostnadsfria Studie- & Stödgruppsträffar där du bor? Läs mer
 • Du har möjlighet att starta en egen Studie- & Stödgrupp hemma hos dig eller på din arbetsplats. Läs mer
 • Du har även möjlighet att ta det till en ny nivå genom att utbilda dig till Dipl. PA-Coach (Personliga Andlig Coach). Läs mer
 • Självstudiekursen "Tolv steg till en ny riktning i livet" ingår i utbildningen till Cert. Samtalsterapeut. Klicka här

Tolv steg till en ny riktning i livet

med existentiellorienterad inriktning av psykoterapi


Vad innebär en existentiellorienterad inriktning?

Existentiellorientering innebär en inriktning på den mänskliga existensen och betonar individens ansvar att själv välja hur livet ska formas och som utgår från den enskilde människans situation.


Kanske känner du en längtan att få upptäcka dig själv, dina talanger och gåvor och komma vidare på din väg genom livet?

Kanske vill du hitta ett nytt hem, men vet inte var?

Kanske vill du finna ett nytt jobb och en ny karriär, men vet inte hur?

Kanske vet du precis vad du vill, men vet inte hur du ska ta dig dit?

Kanske vet du inte alls vad du vill, men har en innerlig önskan att få veta?

Kanske känns det som om där hela tiden finns en djup kronisk depressiv känsla och du vill veta varför?

Kanske känns det som om du är osäker på din väg och hur du ska gå vidare, trots alla år av ansträngningar med din egen personliga utveckling?

Kanske känns det som om du är ensam trots alla dina vänner och önskar finna mer likasinnade vänner?

Kanske känns det som om du ännu inte har hittat din rätta partner, eller att du inte upplever den nivån av förtrolighet som du önskar med din partner och har en innerlig önskan att få uppleva detta?

Kanske undrar du om livet ska se ut så här och du ställer dig ofta frågan: ”Det måste finnas ett annat sätt att leva livet på”?

 

Kan du känna igen dig?

Då har du hamnat helt rätt och du är långt ifrån ensam. Många människor ställer sig själv dessa frågor.

Oavsett vilket vägskäl i livet du står inför, så kom ihåg att du behöver inte stå ensam i denna fas av ditt liv.


En existentiellorienterad inriktning av psykoterapi har en hälsobefrämjande karaktär där personlig utvecklingslära, andlighet, beteendevetenskap och religionspsykologi används som grundläggande verktyg i den personliga livsvägledningen.

Syftet är att röra sig mot ökad helhetskänsla genom personlig utveckling, andlig förståelse och mänskligt växande.

Målet är att förverkliga sig själv och de egna långsiktiga livsplanerna.

 

I de tolv stegen till en ny riktning i livet används en lösningsfokuserad metod med praktiska inslag för att bli mer aktiv och att på ett mer effektivt sätt använda sina egna förmågor till att åstadkomma en önskad förändring genom att förändra sin syn på sig själv.

 

Existentiellorientering innebär en inriktning på den mänskliga existensen och betonar individens ansvar att själv välja hur livet ska formas och som utgår från den enskilda människans situation.

 

Ibland kanske det känns som om där finns ett stort gap mellan där du befinner dig just nu och till dit du vill komma.

Man försöker oftast i det här stadiet att tänka ut en lösning, men hur mycket man än funderar så händer ingenting. Det blir bara fler och fler tankar som maler i huvudet och det kan kännas som om tankarna har ett eget liv och man bara följer efter. När detta pågått en längre tid så kan fysiska och emotionella problem ge sig till känna. Kanske får man smärta i kroppen, ångest, en kronisk depressiv känsla, trötthet, brist på tillit till sig själv och sin omgivning, man känner sig instängd och ofri och livet känns ganska innehållslöst och tråkigt.

När detta tillstånd uppträder i ditt liv kan du vara säker på att en förändring av något slag är på väg att inträffa.
Det är inte en fråga om NÄR, utan en fråga om HUR.

Du längtar efter att få vidareutvecklas och växa som människa. Detta är inget konstigt utan fullt naturligt och det behöver inte betyda att något är fel. Ibland visar vår nuvarande situation på att det är dags att växa, inte bara på ett personligt sätt utan även i psykisk och andlig förståelse.

Vi tvingas då söka djupare och ta ansvar för hur vi behöver förändra vårt tänkande eller beteende.

 

Oftast är vi människor rädda för förändringar, men förändringens väg behöver inte vara skrämmande utan väldigt glädjefylld, där både hjärta och intellekt kan vara dina vägvisare. Ibland räcker det med att lära sig förstå sig själv bättre.

 

Genom de tolv stegen till en ny riktning i livet kan du få hjälp med att avlägsna det som håller dig tillbaka och blockerar din väg till att förverkliga dig själv.

 

Varmt välkommen! Nu startar din resa och process till en ny riktning i livet med hållbara livsförändringar.


"Spiritus contra Spiritum"


I de tolv stegen till en ny riktning i livet hämtar vi inspiration från Carl Gustav Jung och hans citat: ”Spiritus contra Spiritum” som betyder andlighet som motgift till missbruk.

Det vill säga vi byter ut beroendet mot andlighet. Beroendet är allt som hindrar oss från att leva det liv vi vill. Andlighet är att lära sig ha tillit till en högre kraft och att lita på att det finns något som är större än vad vi själva är och som bara vill vårt bästa.

Martin Luther menar att en högre kraft är: 

”En Gud kallas det, som man väntar sig allt gott av och som man i all nöd tar sin tillflykt till. Det varvid du fäster ditt hjärta och varpå du förlitar dig är, säger jag, i verkligheten din Gud.”


(Mer fakta, forskning och inspiration om Carl Gustav Jung får du i Fördjupningslektionerna. Se nedan).

FÖRDJUPNINGSLEKTIONER

Fördjupningslektionerna är en fortsättning och vidareutveckling för dig som redan har utfört Självstudiekursen:

"Tolv steg till en ny riktning i livet".


Fördjupningslektionerna går att beställa i SSRF Online-Butik.

Där beställer du en lektion i taget. Lektionerna är fristående men att ta dem i ordning rekommenderas.

Lektionerna fylls på kontinuerligt i Butiken.

Det finns totalt 75 st. fördjupningslektioner.


Fördjupningslektionerna är utformade av Rosanna Lariella Antonsdotter (utbildningsansvarig och koordinator hos SSRF) i samarbete med SSRF Bokförlag.


I fördjupningslektionerna får du även tillgång till:

"Det Personliga Utvecklingsprogrammet".

Läs mer