SSRF

Dags att ändra riktning i livet?

KONSULTUTBILDNING INOM ANDLIG LIVSVÄGLEDNING ENLIGT LÄKNINGENS VÄG

Ettårig yrkesutbildning till Lic. Konsult inom Andlig Livsvägledning

MER OM LÄKNINGENS VÄG

Är du redo att ändra riktning i livet?

Läkningens Väg är en existentiellorienterad modell där själen får ta plats

för att uppnå dina mål


Existentiellorientering innebär en inriktning på den mänskliga existensen och betonar individens ansvar att själv välja hur livet ska formas och som utgår från den enskilde människans situation.


Skillnaden mellan lindring och läkning

Alla människor kommer till en viss punkt i livet, ett vägskäl där man behöver besluta sig för att antingen gå ”lindringens väg” eller ”läkningens väg”.


Det här är ett högst personligt val som inte går att diskutera sig fram till med andra. Det är ett val som behöver göras av din egen fria vilja.


När väl ditt val är gjort så finns det ingen återvändo. Då kan du inte längre gå tillbaka. Då är den enda vägen framåt. Inte för att du måste, utan för att du vill.


Precis i det ögonblicket när du bestämmer dig, när du gör ditt eget inre personliga val så har du automatiskt ändrat riktningen i ditt liv.


Det här är inte något du kan tänka dig fram till. Du vet när du är redo. Det är inget intellektuellt eller känslomässigt val. Det är ett själsligt val.


För att kunna göra ett sådant val behöver du förstå skillnaden mellan lindring och läkning.


De flesta människor vill ha lindring istället för läkning. De som söker lindring vill ha ett ”plåster på såret” som lindrar obehaget. ”Plåstret” som används för att lindra obehaget kan vara: alkohol, droger, smärtstillande medel, sex, mat, TV, negativa tankar och känslor, konflikter, ilska, avund, romantiska relationer etc.

De som söker läkning vill riva av plåstret, möta såret och transformera om obehaget. Läkning kräver fyra ingredienser. Alla fyra behöver finnas där, ingen går att utesluta. Dessa är:


 1. BESLUTSAMHET. Att vandra ”Läkningens Väg” kräver beslutsamhet, inte envishet. Beslutsamhet kommer från en stark vilja. Envishet kommer från en stark ovilja.
 2. MOD. Inte alla klarar att vandra ”Läkningens Väg”. Det är ingen bekväm väg. De flesta väljer bekvämlighet framför mod. Att vandra ”Läkningens Väg” är att våga befinna sig utanför sin egen bekvämlighetszon. Det är endast där vi kan växa och utvecklas. Alla kan vi välja att vara modiga eller bekväma, men inte både och. Inte samtidigt. Att växa och utvecklas kräver mod. Mod går hand i hand med sårbarheten.
 3. SÅRBARHET. Att våga visa sin egen sårbarhet är att våga ta bort ”plåstret”, visa såret och stå kvar i smärtan tills ”nåden” infinner sig. Inte alla klarar det. Inte alla kommer att kunna stå kvar hos dig när du visar din sårbarhet. Att visa sårbarhet kan vara obekvämt för andra människor. Du behöver vara beredd på det. När du är beredd att satsa, trots rädslan, motståndet och obehaget så är du också beredd på att överlämna dig till något som är större än dig själv. Den/det/han/hon/hen kan ha många namn. Välj det som passar dig bäst.
 4. DEN GUDOMLIGA DIMENSIONEN. När du överlämnar dig till Din Personliga Högre Kraft så kommer denna att tjäna dig på alla tänkta och otänkbara sätt. När du får uppleva den vissheten, övertygelsen och nåden så vet du varför just DU har valt att vandra ”Läkningens Väg”. Nåden kan komma till vem som helst, när som helst. Nåden är inget du kan ”förtjäna” eller ”förhandla” dig fram till. Nåden är gudomligt inspirerad och kommer att ”besöka dig” (komma din väg) när du är redo för den.


Är du redo att ändra riktning i ditt liv?


   Läkningens Väg är ingen metod eller teknik, utan en modell där själen får ta plats. Det som kännetecknar Läkningens Väg är Mildhet, Vänlighet och Medkänsla.


   Mildhet är en attityd av ömhet och kärlek till människor och till världen omkring oss och kommer från en djup inre önskan att inte skada någon eller något. I mildhetens närvaro är alla trygga. Det är att omfamna istället för att kontrollera. Att röra sig med visdom, beröra med mjukhet, prata lugnt och tänka vänligt.


   Vänlighet är förmågan att kunna möta andra med värme och omsorg så att andra alltid kan känna sig välkomna.

   I vänlighetens tecken accepterar vi de läxor livet lär oss i medvetenhet om att misstag ofta är våra bästa lärare. För att kunna vara genuint vänlig mot andra, behöver vi först utveckla en vänlig attityd till oss själva. När vi upplever vänlighetens äkta energi skäms vi inte eller lägger skam på andra med illusionen att vi bör vara perfekta. Vi gör vårt allra bästa och vet med säkerhet att det räcker. Vänlighet påminner oss om att vi hellre än att vara stolta bör vara tacksamma för våra framgångar. Vänlighet får oss att göra de mest små och enkla saker som om de vore stora och ädla.


   Medkänsla är en djup gudomlig kärlek till allt och alla. Medkänsla kan endast strömma fritt från våra hjärtan när vi inte dömer utan istället försöker förstå. Vi behöver vår egen medkänsla precis lika mycket som andra. Oavsett om det är en stilla bön eller en mild beröring, så är medkänsla en ovärderlig gåva. När vi upplever äkta medkänsla förstår vi att vi kan bara behålla det vi själva ger.


   "Visa medkänsla om du vill att andra ska vara lyckliga.

   Om du själv vill vara lycklig, visa medkänsla."


   -Dalai Lama


   Läkningens Väg har följande grundläggande verktyg:


   1. NÄRVARO

   • Medvetenhet
   • Andning
   • Rörelse


   2. KOMMUNIKATION

   • Samtal
   • Bön
   • Meditation


   3. FÖRANKRING

   • Från VARFÖR till HUR
   • Från INSIKT till HANDLING
   • Från INSPIRATION till REALISATION


   Låter det intressant och undrar du om Andlig Livsvägledning enligt Läkningens Väg är något för dig?


   Ibland lever vi i mellantiderna, det vill säga faser då vi inte längre är den vi var förut men inte ännu kommit fram till nästa stadium heller.

   Det är tider då vi alla på ett personligt plan förbereder oss själva för en inre och yttre förändring. Vi förbereder vårt hjärta på övergången från det ”gamla” till det ”nya”.

   Den stora utmaningen nu är att ta reda på vad det ”gamla” resp. ”nya” är för just dig.


   Kanske känns det som om där finns ett stort gap mellan där du befinner dig just nu och till dit du vill komma?
   Man försöker oftast i det här stadiet att tänka ut en lösning, men hur mycket man än funderar så händer ingenting. Det blir bara fler och fler tankar som maler i huvudet och det kan kännas som om tankarna har ett eget liv och man bara följer efter. När detta pågått en längre tid så kan fysiska och emotionella problem ge sig till känna. Kanske får man smärta i kroppen, ångest, en kronisk depressiv känsla, trötthet, brist på tillit till sig själv och sin omgivning, man känner sig instängd och ofri och livet känns ganska innehållslöst och tråkigt.


   När detta tillstånd uppträder i ditt liv kan du vara säker på att en förändring av något slag är på väg att inträffa.
   Det är inte en fråga om NÄR, utan en fråga om HUR.


   Du längtar efter att få vidareutvecklas och växa som människa. Detta är inget konstigt utan fullt naturligt och det behöver inte betyda att något är fel. Ibland visar vår nuvarande situation på att det är dags att växa, inte bara på ett personligt sätt utan även i psykisk och andlig förståelse.
   Vi tvingas då söka djupare och ta ansvar för hur vi behöver förändra vårt tänkande eller beteende.

   Oftast är vi människor rädda för förändringar, men förändringens väg behöver inte vara skrämmande utan väldigt glädjefylld, där både hjärta och intellekt kan vara våra vägvisare. Ibland räcker det med att lära sig förstå sig själv bättre.


   • Upplever du en inre konflikt och en gnagande känsla av att du inte arbetar med det du vill?
   • Känns det som om du inte använder dina talanger och gåvor fullt ut?
   • Upplever du ofta en känsla av "Hemlängtan"?
   • Vill du hitta ett nytt hem, men vet inte var?

   • Vill du finna ett nytt jobb och en ny karriär, men vet inte hur?

   • Kanske vet du precis vad du vill, men vet inte hur du ska ta dig dit?

   • Kanske vet du inte alls vad du vill, men har en innerlig önskan att få veta?

   • Känns det som om där hela tiden finns en djup kronisk depressiv känsla, utan att det finns några medicinska orsaker?
   • Känns det som om du är osäker på din väg och hur du ska gå vidare, trots alla år av ansträngningar med din egen personliga utveckling?
   • Känns det som om du är ensam trots alla dina vänner?
   • Längtar du efter en gemenskap och att få träffa likasinnade?
   • Känns det som om du ännu inte har hittat din rätta partner, eller att du inte upplever den nivån av förtrolighet som du önskar med din partner?
   • Kanske undrar du om livet ska se ut så här och du ställer dig ofta frågan:”Livet måste vara mer än det här”?


   Kan du känna igen dig?


   Då kan Andlig Livsvägledning enligt Läkningens Väg vara något för dig.

   KONSULTUTBILDNING

   Utbilda dig till Licensierad Konsult inom Andlig Livsvägledning


   Ettårig yrkesutbildning, helt på distans och med flexibel start, till Lic. Konsult inom Andlig Livsvägledning enligt Läkningens Väg

   En konsult inom andlig livsvägledning kan arbeta med människor på många olika sätt. Läs mer om Läkningens Väg

   Du kan arbeta med samtal (individuellt och i grupp), kurser, workshops, föredrag, meditationsgrupper etc. Tillsammans utforskar och utvecklar vi just Ditt unika sätt att arbeta på som Lic. Konsult inom Andlig Livsvägledning.

   Som utbildad och licensierad konsult inom andlig livsvägledning kan du arbeta som konsult inom SSRF eller andra samfund, organisationer och företag. Du kan också bygga upp din egen verksamhet och arbeta som konsult i ditt eget företag. Det finns många vägar att gå som utbildad Lic. Konsult inom Andlig Livsvägledning.


   Konsultutbildningen är en utbildning helt på distans och som pågår i ett år. Utbildningen är baserad på ett självstudieprogram med full mailsupport, telefonkontakt och studiehjälp på plats om det behövs. Även Samtalsprogrammet "12 steg till en ny riktning i livet: Verktyg för läkning" ingår i utbildningen. Programmet innehåller personliga samtal (med utbildningsansvarig) i kombination med självstudielektioner. Programmet ingår i din utbildning. Du betalar inget extra för programmet. Läs mer om programmet


   Du startar utbildningen när du vill och den är upplagd på 4 delkurser. Varje enskild delkurs pågår i 3 månader där du får en fullständig studieguide och där du får en eller flera skriftliga uppgifter att genomföra efter varje delkurs som du skickar in via mail. Läs mer om delkurserna nedan.

   Kurslitteraturen ingår inte i priset. Du väljer själv om du vill låna böckerna på biblioteket, köpa eller ha som digitalt material.

   Vi hjälper dig med allt som du behöver veta.


   Efter genomförd och godkänd utbildning får du ett diplom som intygar att du är utbildad konsult inom andlig livsvägledning och du erhåller även en licens som ger dig tillåtelse att använda alla verktyg inom Läkningens Väg till dina egna klienter.


   Tveka inte att höra av dig om du undrar över något.


   Är du intresserad av utbildningen så kan du börja med att fylla i formuläret nedan så kontaktar vi dig och kommer överens om en studieplan som passar just dig och din livssituation. Utbildningen har ett unikt personligt upplägg och vi rättar oss efter dig och din livssituation. Utbildningen är en grundutbildning och är öppen för alla. Behörighetskravet är att du behöver ha en djup innerlig längtan att vilja vägleda människor i deras personliga utveckling, andliga förståelse och mänskliga växande.


   DELKURSER


   Delkurs 1:

   SJÄLVKÄNNEDOM & INTRODUKTION TILL LÄKNINGENS VÄG


   Obligatorisk kurslitteratur:

   • Andersson, Christina. Compassioneffekten. Att utveckla självtillit och inre trygghet. Natur och Kultur.
   • Antonsdotter, Rosanna Lariella. Genom betraktarens ögon. Kursbok till Det Personliga Utvecklingsprogrammet. Books on Demand.
   • Chetty, Jay. Tänk som en munk. Lär dig släppa kontrollen och må bättre i nuet. Mondial.
   • LePera, Nicole. Läk dig själv. Om hur känslomässiga skador får stora konsekvenser och hur du kan befria dig från dem. Mondial.
   • Ytterligare fördjupning via digitalt material gällande personlig utveckling, andlig förståelse och mänskligt växande.
   • I delkurs 1 påbörjar du även Samtalsprogrammet "12 steg till en ny riktning i livet: Verktyg för läkning". Samtal i kombination med självstudielektioner.(Programmet ingår i utbildningen. Du betalar inget extra för programmet. Programmet är obligatoriskt för konsultutbildningen).


   Delkurs 2:

   ETIK OCH FÖRHÅLLNINGSREGLER KRING ARBETET SOM KONSULT INOM ANDLIG LIVSVÄGLEDNING.


   Obligatorisk kurslitteratur:

   • Bischofberger, Erwin. Kroppens etik. Libris.

   • Geels, Antoon & Wikström, Owe. Den religiösa människan. En introduktion till religionspsykologin. Natur och Kultur.


   Delkurs 3:

   INTRODUKTION TILL BÖN & MEDITATION ENLIGT OLIKA VISDOMSTRADITIONER I KOMBINATION MED PERSONLIG UTVECKLING, ANDLIG FÖRSTÅELSE OCH MÄNSKLIGT VÄXANDE


   Obligatorisk kurslitteratur:

   • Geels, Antoon. Medvetandets stilla grund. Mystik och spiritualitet i världens religioner. Studentlitteratur.
   • Brown, Brené. Mod att vara sårbar: i dina relationer, i ditt föräldraskap, i ditt arbete. Libris förlag.
   • Hanh, Thich Nhat. Fri från rädsla, fri från sorg. Zenmästarens väg till visdom. Dana Förlag.
   • Singer A. Michael. Släpp själen fri: resan bortom dig själv. Akademius Förlag.
   • Tolle, Eckhart. En ny jord. Ditt inre syfte. Massolit.
   • Williamson, Marianne. Åter till kärleken. Om principerna i A Course in Miracles. Energica förlag.
   • Yogananda, Paramahansa. En Yogis Självbiografi. Self-Realization Fellowship.


   Delkurs 4:


   UPPBYGGNAD AV EGET KONCEPT SAMT KONSULTATIONER MED EGNA KLIENTER OCH LICENSIERING


   I denna delkurs utforskar och utvecklar du dina unika kvaliteter och talanger för att kunna finna dina egna verktyg som utmärker just dig som konsult inom andlig livsvägledning. I denna delkurs bygger vi upp ditt unika koncept som kommer att utmärka just Dig som konsult inom andlig livsvägledning.

   Kanske har du andra tekniker, metoder och verktyg som vi kan väva in i ditt eget unika koncept?

   Kanske arbetar du med tarot, änglakort eller annat? Om inte, kanske vill du lära dig?

   Kanske arbetar du med massage, healing, yoga eller annan kroppsbaserad teknik som vi kan sammanfoga i ditt arbete som konsult inom andlig livsvägledning?

   Kanske arbetar du som själavårdare, samtalsterapeut, coach eller inom annan människovård och vill ta till vara på dessa kunskaper och erfarenheter i ditt nya yrke som Lic. Konsult inom Andlig Livsvägledning?


   I delkurs 4 utför du även 6 st. konsultationer med egna klienter som du redovisar skriftligt.

   När du har genomfört hela utbildningen och är godkänd i alla delkurser erhåller du ett diplom som Dipl. Konsult inom Andlig Livsvägledning och en licens som Lic. Konsult inom Andlig Livsvägledning enligt Läkningens Väg.


   Utbildningsansvarig för Konsultutbildningen: Rosanna L. Antonsdotter


   KOSTNAD

   Kostnad för hela konsultutbildningen: 21.600:- (du kan välja mellan olika betalningsalternativ). Klicka här för att ta reda på mer


   Du startar utbildningen när du vill och den pågår i ca. 1 år.


   För företag och organisationer gäller annat avtal vid köp av flera utbildningsplatser. Ta kontakt för offert.


   Formuläret nedan är endast en intresseanmälan och inte någon bindande anmälan.

   Om du redan har bestämt dig för att gå utbildningen och vill starta direkt, så kan du anmäla dig här.


    
    
    
   Mail
   Telefon
   Annat